Brinemo za okoliš
radusa

Ski centar 'Raduša' otvara se ovog vikenda

24.01.2018

GORNJI VAKUF/USKOPLJE, 24. jan 2018

Menadžment Skijaškog centra "Raduša", općina Gornji Vakuf/Uskoplje, objavio je da snijega na ovom skijalištu ima dovoljno, te da će od subote, 27. siječnja, u funkciji biti sve staze i skijaški liftovi - potvrdio je Feni direktor Turističke zajednice SBŽ-a Miroslav Matošević.

Cijene ski karata nisu se mijenjale u odnosu na prošlu godinu, pa tako cijena dnevne ski karte za odrasle iznosi 25 KM, a 20 KM za djecu, dok je za najmlađe skijaše i početnike, u okviru baby ski lifta, osigurano besplatno skijanje tijekom cijele zimske sezone.

Na raspolaganju skijašima je i škola skijanja, kao i mogućnost iznajmljivanja skijaške opreme, dok je put do ski centra, prohodan uz redovno održavanje.

- Skijaški centar Raduša jedan je od najboljih skijaških centara u BiH, s kojeg se pruža nezaboravan panoramski pogled. Staze opslužuje sistem od pet žičara, a izdvaja se dvosjed Jezero, koji sa dužinom od 1800 metara spada u jedan od najdužih u BiH - kazao je Matošević.

 Devet kilometara uređenih skijaških staza, svih težina, nalazi se na nadmorskoj visini od 1295 do 1778 metara.

 Na planini je smješten motel, udaljen 50 metara od početnog ski lifta, koji raspolaže sa 11 komfornih soba i restoranom, s bogatom gastronomskom ponudom.

 Na završnoj točki ski lifta, na visini od 1720 metara nadmorske visine, smješten je drugi restoran, sa caffe barom i terasom za sunčanje.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vj
Špilju Vjetrenicu u prošloj godini posjetilo 15 tisuća turista
19.02.2018

Špilja Vjertenica smještena je na području južno-dinarskog krša, s ulazom na samom rubu Popovog polja, na 260 metara nadmorske visine, 12 kilometara zračne udaljenosti do Jadranskog mora.

tur
Muzur: U Sarajevu tokom januara povećan broj turista za 38,3 posto
19.02.2018

Podsjetio je da je na 22. međunarodnom sajmu turizma u Istanbulu EMITT 2018. štand Turističke zajednice Kantona Sarajevo dobio veliko priznanje za najbolje organiziran štand.

bj
Sutra studentski pohod na Bjelašnicu
16.02.2018

Ove godine je planirana podrška u čast održavanja Olimpijskih igara i kao podrška EYOF 2019 kroz aktivost kreiranja velikih ljudskih olimpijskih krugova na lokaciji Babin Do.

SBF