Brinemo za okoliš
cis

Kod Šamca se prevrnula cisterna puna plina, vozač iz Srbije poginuo

24.01.2018
ŠAMAC, 24. jan 2018

Državljanin Republike Srbije, inicijala A. R. (1979.), poginuo je jučer kod Šamca kada se prevrnulo teretno vozilo s cisternom punom gasa (oko 20 tona).

Saobraćajna nesreća se dogodila na regionalnom putu Šamac - Brčko, u mjestu Burumac, u općini Šamac, potvrđeno je danas iz Policijske uprave Bijeljina.

A.R. je upravljajući ovim teretnim vozilom sletio s kolovoza.

Na mjesto nesreće su osim policijskih službenika izašli i pripadnici vatrogasnih jedinica Šamac i Modriča, kao i Hitne pomoći. Nakon izvlačenja tijela vozača, mrtvozornik je konstatovao smrt usljed zadobijenih povreda. 

iz policije navode da je, nakon saobraćajne nesreće bila na snazi potpuna obustava saobraćaja sve do rano jutros, a kako bi se bezbjedno uklonila cisterna s plinom.

O svemu je obavješteno nadležno tužilaštvo u Doboju, a preduzimaju se sve potrebne radnje radi utvrđivanja tačnih uzroka koji su doveli do ove teške saobraćajne nezgode.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mak
Makedonija se nada rješenju spora oko naziva s Grčkom do jula
19.02.2018

Makedonija očekuje da će postići rješenje višedecenijskog spora s Grčkom oko svog naziva do samitu NATO-a ovog ljeta, izjavio je u ponedjeljak premijer Zoran Zaev.

sud
U Puli počelo suđenje za ubojstvo trogodišnjeg dječaka
19.02.2018

Ubojstvo trogodišnjaka u Puli pokrenulo je pitanje odgovornosti institucija, odnosno pulskog Centra za socijalnu skrb i Doma za djecu i mladež, gdje je neko vrijeme boravila osumnjičena maloljetnica.

tr
Slovenci obilježavaju 240. obljetnicu prvog uspona na Triglav
16.02.2018

Značajna obljetnica simboličkog rođenja planinarstva u Sloveniji biti će u ljetnim mjesecima obilježena na Bohinju i Mojstrani.

SBF