Brinemo za okoliš
po

U Crnoj Gori nema malih boginja

24.01.2018

PODGORICA, 24. jan 2018

Dok se region bori sa malim boginjama, u crnogorskom Institutu za javno zdravlje poručuju da građani Crne Gore nemaju razloga za brigu.

Kako su objasnili, od početka godine istraživano je više sumnjivih slučajeva kod kojih je nakon laboratorijskih pretraga odbačena infekcija virusom malih boginja.

"Samim tim, u Crnoj Gori, od početka godine nije bilo registrovanih slučajeva obolijevanja od malih boginja", kazali su Dnevnim novinama iz Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Međutim, zbog epidemiološke situacije u regionu, na snazi je, kako kažu, pooštren nadzor nad osipnim groznicama, prenosi RTCG.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mak
Makedonija se nada rješenju spora oko naziva s Grčkom do jula
19.02.2018

Makedonija očekuje da će postići rješenje višedecenijskog spora s Grčkom oko svog naziva do samitu NATO-a ovog ljeta, izjavio je u ponedjeljak premijer Zoran Zaev.

sud
U Puli počelo suđenje za ubojstvo trogodišnjeg dječaka
19.02.2018

Ubojstvo trogodišnjaka u Puli pokrenulo je pitanje odgovornosti institucija, odnosno pulskog Centra za socijalnu skrb i Doma za djecu i mladež, gdje je neko vrijeme boravila osumnjičena maloljetnica.

tr
Slovenci obilježavaju 240. obljetnicu prvog uspona na Triglav
16.02.2018

Značajna obljetnica simboličkog rođenja planinarstva u Sloveniji biti će u ljetnim mjesecima obilježena na Bohinju i Mojstrani.

SBF