Brinemo za okoliš
vi

'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara

19.01.2018

SARAJEVO, 19. jan 2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

Na tom prestižnom festivalu, koji se organizuje 11-tu godinu po redu, učestvovat će preko 80 izlagača/proizvođaća domaćih i stranih vina i gastro proizvoda, a po prvi put bit će  predstavljena domaća  vrhunska  vina autohtonih sorti  Žilavka I Blatina koja su na Decanter World Wine Awards 2017. osvojila nagradu Platinum – Best Central & Eastern European white & red wine.

- Decanter World Wine Awards je naprestižnije i najutjecajnije svjetsko vinsko natjecanje koje se održava u Londonu. Izboriti se u konkurenciji od čak 17.200 vina iz cijeloga svijeta osvojiti nagradu Platinum – Best Central & Eastern European i to za dva vina, priznanje je o kojom se sanja i možemo slobodno reći konačna potvrda kvalitete i pozicioniranja naših autoktonih sorti Žilavka i Blatina u samu svijetsku vinsku elitu - saopćili su organizatori. 

Cilj Festivala jeste promocija vinske industrije i kulture vina, turizma i ugostiteljstva, proširenje gastro ponude Bosne i Hercegovine, kao i promjena imidža BiH, u promociji i razvoju sajamskog i festivalskog turizma.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ug
Pojašnjenja o primjeni zakona o ugostiteljskoj djelatnosti
22.02.2018

Sve dodatne informacije vezane za kategorizaciju moguće je dobiti na web stranici www.fmoit.gov.ba, saopćeno je iz Federalnog ministarstva okoliša i turizma, prenosi Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću.

gg
Turistički vodiči obradovali korisnike Gerontološkog centra na Bjelašnici
22.02.2018

Turistička ruta na Bjelašnicu i Igman, koju su organizovali Jasna Lugić, Avdo Muzur, Adnan Kaljanac i Jadranka Šuster, bila je jedinstvena prilika da se vidi kako izgleda rad interesantnog i zahtjevnog zanimanja turističkih vodiča.

jah
Jahorina Ultra Trail kao pokretač razvoja ljetne ponude na planini
21.02.2018

Prema riječima izvršne direktorke „Olimpijskog centra Jahorina“ Ive Ivkić, JUT je jedan od njihovih ozbiljnih partnera u razvoju ljetnog turizma na Jahorini.

SBF