Brinemo za okoliš
sk

Skopski bulevar dobiva ime po Esmi Redžepovoj

15.01.2018
SKOPLJE, 15. jan 2017

Makedonsko ministarstvo kulture donijelo je odluku da skopski bulevar dobije ime po kraljici romske glazbe Esmi Redžepovoj-Teodosievski u znak zahvalnosti toj svjetski poznatoj i priznatoj umjetnici koja je ostavila trajan trag na svjetskoj i makedonskoj glazbenoj sceni.

Tim povodom makedonski ministar kulture Robert Alagjozovski primio je predsjednika Humanitarnog udruženja "Esma i Steva Teodisevski" Zorana Kostovskog koji je kazao kako je inicijativa da skopski bulevar dobije ime po istaknutoj umjetnici pokrenuta još prije nekog vremena u suradnji s mnogobrojnim građanima.

Esma Redžepova Teodosijevska nazvana je kraljicom romske glazbe i po izvođenju te glazbe bila je poznata u svjetskim razmjerima, a od 2013. godine nosila je i titulu nacionalnog umjetnika Makedonije.

Pjevačica, koja je bila popularna na cijelom balkanskom prostoru, tijekom života je odgojila 47 djece i sudjelovala u brojnim humanitarnim akcijama.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nlb
Slovenska vlada spremna zaštititi NLB od ovrha zbog stare devizne štednje
22.02.2018

U slučaju ovršnih postupaka na temelju presuda sudova u Hrvatskoj, u opasnost od ovrhe došli bi i računi NLB-a preko kojih posluju slovenska poduzeća, navodi Slovenski radio.

cg
Crnogorska policija identificirala napadača na američko veleposlanstvo
22.02.2018

Riječ je o Daliboru Jaukoviću (43), koji je živio u Podgorici, a rođen je u Kraljevu (Srbija), prenose mediji.

pol
Policija radi na identifikaciji napadača na Veleposlanstvo SAD-a
22.02.2018

Kako je priopćeno iz Uprave policije MUP-a Crne Gore, dežurnoj službi podgoričke policije, sinoć je oko polnoći, prijavljeno da se u dijelu grada preko Morače, u blizini Sportskog centra, čula eksplozija.

SBF