Brinemo za okoliš
krcko

ZBOG VELIKOG INTERESA PUBLIKE U NARODNOM POZORIŠTU SARAJEVO DVIJE IZVEDBE BALETA ‘KRCKO ORAŠČIĆ’ U JANUARU

11.01.2018
Nakon tri izvedbe predstave “Krcko Oraščić” u produkciji Baleta Narodnog pozorišta Sarajevo odigranog pred potpuno rasprodanim gledalištem, Narodno pozorište je odlučilo obradovati svoju publiku i omogućiti čak dva izvođenja ove predstave u mjesecu januaru, tačnije u utorak i srijedu 23. i 24. januara 2018. godine.  

- Želja nam je da naša publika u što većem broju doživi čaroliju ovog najgledanijeg i najizvođenijeg baleta u raskošnoj produkciji sa gotovo stotinu izvođača na sceni- kažu iz ove institucije.

Pored ansambla Baleta Narodnog pozorišta posebnu radost i šarm ovoj predstavi donose  djeca, polaznici škole baleta, Osnovne muzičke i baletne škole Novo Sarajevo, Osnovne muzičke škole Mladen Pozajić kao i Srednje baletne škole Mladen Pozajić.

Ovaj predivni balet uz prekrasnu muziku Petra Iljića Čajkovskog izvodi se uz pratnju sjajnih muzičara Sarajevske filharmonije kojim će dirigovati maestra Samra Gulamović.

Ulaznice se mogu nabaviti na blagajni Narodnog pozorišta Sarajevo ili online na web stranici www.nps.ba.

Izvedbe počinju u 19,30 sati.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
Počeo sastanak o reformi Izbornog zakona BiH
22.02.2018

ero
Bešlić s radnicima Hotela "Ero", najavljen sastanak s Novalićem
22.02.2018

Radnici "Ere" nadali su se da će se nakon prodaje zgrade hotela riješiti i njihov status.

sn
U Bosni sutra snijeg i susježica, u Hercegovini kiša
22.02.2018

U Bosni će sutra biti oblačno. Slab snijeg se prognozira uglavnom u Krajini, zapadu i dijelu sjevera Bosne, rijeđe u centralnim područjima. Na jugozapadu Bosne prijepodne kiša ili susnježica.

SBF