Brinemo za okoliš
pol

Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije

09.01.2018

RIM, 9. jan 2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.

U saopćenju italijanskih karabinjera navodi se da je u operaciji razbijen veliki klan grupe organiziranog kriminala ‘Ndrangheta, sa sjedištem u južnoj regiji Kalabrija.

Karabinjeri navode da je operacije izvedena u saradnji s njemačkom policijom.

Saopćili su da su se klanovi porodica Farao i Masrincola infiltrirali u poslovne aktivnosti u obje zemlje, posebno one vezane s proizvodnjom vina, hrane, odvozom smeća i pogrebnim preduzećima.

Brojni javni zvaničnici osumnjičeni su za korupciju, navodi se u saopćenju, ne konkretizujući da li su oni iz Italije ili iz obje zemlje.

U operacijama je zaplijenjeno pedesetak miliona eura mafijaških sredstava.

Detalji operacije bit će objavljeni na konferenciiji za novinare tokom dana u južnom gradu Catanzaro, iz koga su antimafijaški tužioci pokrenuli istragu, prenosi Reuters.

 


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

pi
Pripadnici MUPKS-a uhapsili četiri osobe zbog pucnjave u centru Sarajeva
09.02.2018

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su osobe inicijala B. E. (1989.), B. H. (1993.), H. J. (1981.) i P. S. (1977.), koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u centru Sarajeva.

SBF