Brinemo za okoliš
dalida burzić - start bih

Burzić tužila Balijagića za klevetu

08.01.2018

Sarajevo, 08. januara 2018. godine

(s.r.)

Glavna tužiteljica Tužilaštva kantona Sarajevo Dalida Burzić je tužila za klevetu Faruka Balijagića, advokata iz Tuzle koji je u bijegu iz BiH nakon potvrđene optužnice protiv njega, a za podsticanje na ubistvo i privremenog puštanja iz pritvora zbog problema sa zdravljem.

Balijagić je u intervjuu za RTRS u julu 2016. godine Burzić optužio da stoji iza pokušaja njegovog ubistva u  Kazneno-popravnom zavodu u Sarajevu gdje je biop u pritvoru, te da je uzela 100.000 eura da zataška smrt Dženana Memića.

„Ona je kriminalka, najkorumpiranija nositeljica neke funkcije u pravosudnom sistemu BiH. Uzela 100.000 eura da zataška smrt Dženana Memića, reketira premijera kantona Sarajevo, uzima novac od majke nekog Inajetovića... Poklopili su se njeni i interese onog političkog establišmenta koji je želio mene izopćiti iz ovih vremenskih  prostora i sa scene, a  to je najbolje smrću u kazne-popravnom zavodu u Sarajevu“, kaže Balijagić u tom intervjuu u  kom tvrdi da mu, dok je bio u pritvoru, Kantonalni sud u Sarajevu nije odobrio medicinsku pomoć koja mu je bila neophodna, te da iza toga stoji „tajna policija“.  

 NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

sun
U većem dijelu BiH sutra sunčano, u večernjim satima naoblačenje
16.02.2018

Za Krajinu, sjever i sjeveroistok Bosne sutra prijepodne se prognozira magla ili niska naoblaka. U ostatku BiH bit će pretežno sunčano.

sta
Statistika će igrati bitnu ulogu u daljnjem napretku BiH ka EU
16.02.2018

To je izjavio povodom današnjeg početka novog Twinning projekta " Podrška reformi statističkog sistema u Bosni i Hercegovini".

cci
CCI pozivaju vlasti da se uhvate u koštac s problemom odlaska mladih iz zemlje
16.02.2018

Predstavljajući izveještaj o monitoringu rada Vlade i Parlamenta FBiH naveo je da je u prošloj godini usvojeno 16 zakona, dok 22 zakona uopšte nisu razmatrana ni u jednom domu Parlamenta FBiH.