Apoteke Sarajevo
yu

YOUTUBE POKREĆE SERVIS ZA STREAMOVANJE MUZIKE

08.01.2018
Bloomberg navodi kako će u sklopu YouTubea sljedeće godine biti pokrenut novi servis za streamovanje muzike koji se bazira na plaćanju pretplate. 

Novi servis nosi privremeno ime Remix te bi se trebao pojaviti u martu sijedeće godine. Riječ je o novom pokušaju YouTubea (nakon Play Musica i YouTube Music Keyja), da pridobije korisnike koji se sada služe popularnim servisima kao što su Spotify i Apple Music. 

Postignuti su dogovori o saradnji sa većim imenima sa područja muzičkog izdavaštva. Među partnerima za budući Remix između ostalih spominje se Warner Music Group (sa kojim je ugovor o saradnji već potpisan) te servis Vevo koji poseduje široku biblioteku muzičkih videoradova. 

Pregovori navodno traju i sa preostalim većim muzičkim izdavačima, Sony Music Entertainmentom i Universal Music Groupom (koji su ujedno i vlasnici spomenutog Vevo servisa).NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

alzh
Od brige i straha do Alzheimerove bolesti
16.01.2018

Nova studija je pokazala kako se kod starijih osoba kod kojih se s godinama povećava sve više osjećaj brige i straha nerijetko razvije Alzheimerova bolest.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.

bb
STEAM NE PRIHVATA BITCOIN
09.01.2018

Krajem aprila 2016. godine Steam je uveo bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali je 2017. odlučio da više ne prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.