Brinemo za okoliš
alb

Klosi: Albanija pooštrava mjere protiv zagađenja okoliša

27.12.2017
ELBASAN, 27. dec 2017

Ekološki kriminal će biti kažnjavan kao bilo koji drugi oblik kriminala, obećao je albanski ministar turizma i okoliša Blendi Klosi nakon sastanka koji je održao u Elbasanu s načelnicima regionalnih policijskih uprava.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Fatmir Xhafaj i ministar infrastrukture i energije Damian Gjiknuri, javlja ATA.

Ministar Klosi je sastanak ocijenio važnim za koordinaciju struktura na svim nivoima vlade radi pooštravanja mjera protiv onih koji zagađuju okolinu, a posebno radi učešća policijskih struktura u prevenciji i kažnjavanju ekološkog kriminala.

- Koordinacija struktura ministarstva unutrašnjih poslova radi pooštravanja pravnih mjera protiv svih onih koji zagađuju okolinu bila je dio ovog okruglog stola i ja vjerujem da će slični sastanci biti održani širom Albanije. Pooštravanje mjera protiv onih koji zagađuju i zlostavljaju okolinu jedan je od prioriteta rada - kazao je Klosi, naglasivši da su već osnovane relevantne radne skupine u kojima su i predstavnici ministarstva energije, koje se bave zagađenjem prouzrokovanim kamenolomima i odlagalištima.

Ministar Klosi je također s novinarima razgovarao o mjerama koje će biti poduzete u cilju dobre turističke sezone, s fokusom na zaštitu života građana, sigurnost na plažama i nadzor motornih čamaca.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF