Brinemo za okoliš
mm

Zbog sumnji na zloupotrebe tužilaštvu prijavljen vlasnik preduzeća „Eko-M“

27.12.2017
ZVORNIK, 27.dec 2017

Policija u Zvorniku podnijela je Okružnom javnom tužilaštvu Bijeljina, izvještaj protiv osobe H.M.W. (1956.), državljanina Holandije, o počinjenom krivičnom djelu zloupotreba ovlašćenja u privredi.

Nezvanično, prijavljen je vlasnik preduzeća „Eko-M“, da je pribavio protivpravnu imovinska korist za navedeno preduzeće u iznosu od 150.000 eura i 40.600 KM.

Sumnjiči se da je u svojstvu vlasnika i odgovorne osobe privatnog preduzeća čije je sjedište u Srebrenici, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, izvršio prodaju radnih mašina koje su u vlasništvu preduzeća, saopćeno je danas iz Policijske uprave Zvornik.

Time je postupio suprotno odredbama ugovora o kupoprodaji vlasničkog udjela ovog preduzeća, po kome H.M.W. u svojstvu kupca, nije mogao otuđivati imovinu preduzeća niti stavljati terete na nju do konačne isplate duga prodavcu.

Osumnjičeni je sklopio ugovor o kreditu s jednom bankom, pri čemu je kao garanciju, stavio hipoteku-teret na cjelokupnu imovinu preduzeća.

Također, za potrebe proizvodnje finalnog proizvoda ovog preduzeća nabavio je veću količinu sirovine, a nabavke nije proknjižio u knjigovodstvenim evidencijama preduzeća, navodi se u saopćenju.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

pi
Pripadnici MUPKS-a uhapsili četiri osobe zbog pucnjave u centru Sarajeva
09.02.2018

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su osobe inicijala B. E. (1989.), B. H. (1993.), H. J. (1981.) i P. S. (1977.), koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u centru Sarajeva.