Brinemo za okoliš
ap

Apple priznao da namjerno usporava rad određenih modela iPhonea

21.12.2017
CUPPERTINO, 21. dec 2017

Zvaničnici kompanije Apple su potvrdili sumnje mnogih vlasnika iPhonea, otkrivši da namjerno usporavaju s vremenom rad nekih modela iPhonea.

Mnogi korisnici već dugo vremena imaju sumnje da Apple usporava rad starijih modela iPhonea kako bi kupce potakao na nadogradnju.

Iz kompanije su kazali da je tačno da usporavaju neke modele s vremenom, ali samo zato što baterije u ovim modelima vremenom slabe, izvještava BBC.

Iz Applea tvrde da na taj način žele "produžiti vijek trajanja" uređaja njihovih korisnika.

Ova praksa je potvrđena nakon što je jedan kupac na društvenoj web stranici Reddit podijelio rezultate testa performansi, sugerišući da se njegov iPhone 6S znatno usporio tokom vremena, ali da se iznenada ubrzao nakon zamjene baterije.

Članovi tehnološke web stranice Geekbench zatim su analizirali nekoliko iPhonea s različitim verzijama operativnog sistema iOS i otkrili da se čini da su neki od njih zaista namjerno usporavani.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ce
Kemijska sredstva djeluju poput cigareta, ali samo za žene
19.02.2018

Čišćenje doma je loše za pluća jednako koliko i potrošena kutija cigareta dnevno, zaključak je znanstvenika sa Sveučilišta Bergen u Norveškoj.

cc
MLadi Eniz Vuković iz Gradačca kreirao novu društvenu mrežu svjetskog nivoa
16.02.2018

Link društvene mreže: closenger.com/download.

od
Kemikalije u odjeći i namještaju utječu na tjelesnu masu
16.02.2018

Kemijski spojevi prisutni u nizu svakodnevno korištenih predmeta mogu otežati pokušaje smanjenja tjelesne mase, sugeriraju nalazi znanstvenika s Harvarda (SAD).

SBF