Brinemo za okoliš
pol

Policija u Mostaru razbila šestočlanu kriminalnu grupu

13.12.2017
MOSTAR, 13.dec 2017

Pod kontrolom Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) i uz angažman pripadnika Specijalne policijske jedinice Federalne uprave policije, na području Mostara i Čapljine provodi se akcija kodnog naziva "Shark" u kojoj je do sada uhićeno šest osoba.

Višemjesečna istraga rezultirala je u dokazivanju i dokumentiranju organizirane kriminalne grupe koja je tijekom 2016. i 2017. godine izvršila više kaznenih djela kao što su razbojništva na štetu TC Bingo u Čitluku i Sutini, razbojništva u "Robotu" i benzinskoj crpki "Čule" u Mostaru te pljačke više bankomata na području Hercegovačko-neretvanske i Zapadnohercegovačke županije, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu od više stotina tisuća konvertibilnih maraka.

Pet uhićenih osoba je iz Mostara: M. M. (1990.), R. B. (1987.), A. B. (1984.), J. M. (1983.) i J. U. (1986.), te jedna osoba iz Čapljine I. L. (1977. god).

Ta organizirana kriminalna grupa dovodi se u vezu i s drugim kaznenim djelima kao što su teške krađe automobila i stavljanje u promet opojnih droga, priopćeno je iz Ureda za informiranje Federalne uprave policije.

U sklopu današnjih aktivnosti, a po naredbama Županijskoga suda u Mostaru, vrše se pretresi na pet lokacija na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Čapljine.

Do sada je pronađena određena količina novca i oružja, ručne UKV radio stanice, streljivo i materija koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "kokain".

Također, prilikom pretresa oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje kaznenih dijela ili su kupljena novcem pribavljenim počinjenjem kaznenih djela.

Uhićene osobe bit će kriminalistički obrađene u službenim prostorijama Federalne uprave policije te će u zakonskom roku, i uz izvješće o izvršenom kaznenom djelu, biti predane na daljnje postupanje Županijskom tužiteljstvu HNŽ-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

pi
Pripadnici MUPKS-a uhapsili četiri osobe zbog pucnjave u centru Sarajeva
09.02.2018

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su osobe inicijala B. E. (1989.), B. H. (1993.), H. J. (1981.) i P. S. (1977.), koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u centru Sarajeva.