Brinemo za okoliš
konj

Više od 300.000 KM za projekte zaštite okolice na području TK

13.12.2017
TUZLA, 13. dec 2017

Vlada Tuzlanskog kantona usvojila je nekoliko odluka o dodjeli sredstava udruženjima, čija je djelatnost usmjerena na zaštitu i unapređenje okolice.

Sredstva će biti raspoređena za 25 udruženja registrovanih na području ovog kantona koja su kandidovala projekte, a za ove namjene iz budžeta TK ukupno je izdvojeno oko 80.000 KM.

Usvojena je i odluka o odobravanju sredstava lokalnim zajednicama ovog kantona, koje su kandidovale projekte iz oblasti zaštite okolice.

Ministar prostornog uređenja i zaštite okolice TK Hasan Fehratović istaknuo je da je, kada je u pitanju dodjela tzv. redovnih sredstava općini Srebrenik, dodijeljen iznos od 123.000 KM.

Pojasnio je da se uglavnom radi o projektima energijski efikasne javne rasvjete ili tzv. LED rasvjete.

Fehratović podsjeća na realizirani projekt Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP), koji se odnosi na sufinansiranje projekta energijske efikasnosti u objektu JU Sportsko rekreativni centar Srebrenik, za koji je izdvojeno 40.000 KM.

Također, Općini Doboj-Istok za nabavku i ugradnju stolarije na područnoj školi u MZ Lukavica Rijeka odobreno je oko 22.000 KM, a za utopljavanje zgrade Mjesne zajednice Zaseok na području općine Sapna 13.000 KM.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

Trenutno nema dostupnih novosti iz odabrane rubrike.

SBF