Brinemo za okoliš
bingo

Uhapšena grupa koja je izvršila razbojništva u TC Bingo u Hadžićima i Bugojnu

12.12.2017
SARAJEVO, 12. dec 2017

Federalna uprava policije kao policijski organ Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova Federacije Bosne i Hercegovine, realizirala je određene aktivnosti u vezi s rasvijetljavanjem većeg broja krivičnih djela, oružanih razbojništava koja su izvršena na širem prostoru Federacije BiH u toku 2017. godine.

Federalna uprava policije je nakon poduzimanja kontinuiranih mjera i radnji na otkrivanju i dokazivanju izvršenih krivičnih djela, tokom jučerašnjeg dana na prostoru Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona identificirala organiziranu kriminalnu grupu koja je izvršila krivična djela razbojništva nad TC Bingo u Hadžićima i TC Bingo u Bugojnu, kojom prilikom je otuđen novac u iznosu oko 170.000 KM. Ta grupa se također može dovesti u vezu i s drugim, većim brojem krivičnih djela izvršenih na prostoru FBiH.

U suradnji s MUP-ovima Kantona Sarajevo i Srednjobosanskog kantona, 11. decembra lišene su slobode tri osobe, te izvršno ukupno šest pretresa stanova i tom prilikom su pronađeni predmeti izvršenja krivičnog djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Prilikom pretresanja pronađene su automatske puške, pištolji, maske, veće količine novca, panciri, uniforme s natpisom "policija", rotaciona svjetla, registarske tablice te drugi predmeti koji su korišteni za izvršenje navedenih krivičnih djela ili potiču iz izvršenih krivičnih djela.

Također, prilikom pretresanja oduzeta su četiri motorna vozila za koja se sumnja da su korištena za izvršenje razbojništava ili su kupljeni od novca iz počinjenih razbojništava.

U toku je kriminalistička obrada nad uhapšenim osobama: M.O., P.H. i T.M., svi iz Sarajeva, koje će nakon obrade zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivična djela "organizirani kriminal", "razbojništva" i "teške krađe" biti predati Kantonalnom tužiteljstvu Sarajevo na daljnje postupanje.

Operativne aktivnosti Federalne uprave policije u vezi s navedenim krivičnim djelima se nastavljaju.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti posebnu ulogu i pomoć pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, saopćeno je iz Federalne uprave policije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

pi
Hrvatski i bh. državljani pljačkali po RH plastičnim noževima i pištoljima
15.02.2018

Mete su im bile ljekarne i kladionice na području Črnomerca, Podsuseda, Dubrave, Maksimira, Peščenice, Medveščaka, Trnja i Samobora, javlja Hina.

krijumčarenje
Crno tržište u BiH: Pištolj 300 do 700, puška 250 do 450 maraka
10.02.2018

Cijene kratkih i dugih cijevi u zemljama zapadne Evrope mnogo su veće nego kod nas • Prema jednom istraživanju UNDP-a, u BiH ima oko 750.000 komada ilegalnog oružja • Puškama porijeklom sa Balkana vrše se teroristički akti širom svijeta • SIPA je u 1

pi
Pripadnici MUPKS-a uhapsili četiri osobe zbog pucnjave u centru Sarajeva
09.02.2018

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo (MUPKS) uhapsili su osobe inicijala B. E. (1989.), B. H. (1993.), H. J. (1981.) i P. S. (1977.), koje se dovode u vezu sa sinoćnjom pucnjavom u centru Sarajeva.

SBF