Apoteke Sarajevo
er

Erdogan: Hej Trump, šta radiš? Ovakvi koraci vuku svijet u vatreni prsten!

07.12.2017
ANKARA, 7. dec 2017

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan kritizirao je ponovo odluku predsjednika SAD Donalda Trumpa da prizna Jerusalem kao glavni grad Izraela, ističući da će to zapaliti regiju, prenosi AFP.

- Hej, Trump, šta to radiš? Ovakvi koraci vuku svijet, posebno region u vatreni prsten. Kakav je to pristup, političari ne treba da raspiruju vatre nego da traže mir - rekao je Erdogan, govoreći na aerodromu uoči posjete Grčkoj.

Okupljeni na aerodromu su glasnu pozdravljali njegove riječi. Turska će biti domaćin samita Orgnizacije islamske saradnje naredne sedmice kada će se raspravljati o ovom potezu američkog predsjednika.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

morse
Dogodilo se na današnji dan
24.01.2018

Danas je srijeda, 24. januar/siječanj, 24. dan 2018. godine. Do kraja godine ima još 341 dana (342 u prijestupnoj godini).

af
Hiljade sirijskih civila bježi iz Afrina
23.01.2018

Na hiljade ljudi bježi pred borbama i turskim bombardovanjem i granatiranjem kurdske regije Afrin u sjeverozapadnoj Siriji, saopćila je u utorak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

ju
Južna Koreja podnosi peticiju WTO-u zbog američkih tarifa
23.01.2018

Kim je izjavio da će se južnokorejska vlada aktivno baviti tim potezom, naglašavajući da će vlada "dobiti peticiju podnesenu WTO-u", uzimajući u obzir ranije slučajeve.