Apoteke Sarajevo
kor

Festival rakija Tuzla - Humanitarna večera za pomoć Udruženju 'Korak po korak'

07.12.2017
TUZLA, 7. dec 2017

U okviru Prvog međunarodnog festivala rakija Tuzla 2017 u petak će biti upriličena svečana humanitarna večera i dodjela priznanja i nagrada za rakije koje su učestvovale u takmičarskom dijelu festivala, te proglašenje rakije - ukupnog pobjednika festivala.

Na tu humanitarnu večeru su svi pozvani, a ulaznica je 20 KM. Sva prikupljena sredstva od ulaznica bit će dodijeljena udruženju "Korak po korak“ koje se brine o osobama s posebnim potrebama.

Udruženje "Korak po korak“ je organizacija koja djeluje 20 godina i pruža sistemsku podršku mladim osobama s intelektualnim poteškoćama. Broje 20 korisnika, mladih s intelektualnim poteškoćama, te oko 50 volontera koji učestvuju u aktivnostima Centra.

Kroz Dnevni centar djeluju na socijalnu inkluziju korisnika i pružaju im stručnu psihosocijalnu pomoć. Kroz radionice korisnike obučavaju na poljima samostalnog življenja, kuhanja, usvajanja higijenskih navika, pravilnog ophođenja i komunikacije, zdravog života kroz sportske aktivnosti, izradu platnenih cegera, ukrasa, čokoladnih buketa, nakita, stakla i niz drugih aktivnosti koje su potrebne mladim osobama.

Do 2012. godine ovo udruženje je koristilo prostorije MZ "Jala“, gdje su imali uslovan i prilagođen prostor. Nakon 2012. godine plaćaju zakup prostora, što im predstavlja veliku poteškoću i ne mogu ostvariti puni potencijal Dnevnog centra, s obzirom da sredstva moraju usmjeravati na plaćanje zakupa.

Trenutno Centar ima finansijske poteškoće jer ne mogu doći do sredstava za plaćanje tekućih troškova, tako da postoji mogućnost da će morati smanjiti intenzitet svojih aktivnosti.

Svečana humanitarna večera bit će održana u Gradskoj kafani u Hotelu Tuzla, a ulaznica po cijeni od 20 KM se može preuzeti na info pultu festivala koji se nalazi u lobiju hotela.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.