Apoteke Sarajevo
dom

Na dnevnom redu Doma naroda PSBiH izmjene Zakona o sigurnosti saobraćaja

07.12.2017
SARAJEVO, 7. dec 2017

Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebalo da razmatra Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta.

Predloženim zakonskim rješenjem se, između ostalog, predviđa da vozila hitne pomoći i vatrogasna vozila imaju pravo prvenstva nad vozilima pod pratnjom.

Pred delegatima bi se trebao naći i Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o radu u institucijama BiH, koji će biti razmatran u prvom čitanju, a čiji je predlagač Predstavnički dom.

Također, delegati bi trebali razmatrati i principe Prijedloga zakona o izmjeni Zakona o državnoj službi u institucijama BiH, koji je također predložio Predstavnički dom državnog parlamenta.

Trebao bi biti razmatran i Izvještaj Ministarstva sigurnosti BiH o trendovima migracija i aktivnostima na zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda migranata i tražilaca azila.

Iako nije u ranije predloženom dnevnom redu sjednice, nije isključena mogućnost da danas na sjednici bude razmatran set zakona o akcizama koji je u utorak dostavljen u parlamentarnu proceduru.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.