Apoteke Sarajevo
fna

Otkazana vježba spašavanja i evakuacije na Bjelašnici

06.12.2017
SARAJEVO, 6. dec 2017

Otkazana je vježba traganja, spašavanja i evakuacije koja je u organizaciji Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane trebala biti održana danas na Bjelašnici.

- Na žalost, imamo situaciju da nam je na letilištu Rajlovac nepovoljna meteo-situacija, da je niska donja baza oblaka i da je vidljivost ispod 300 metara. Minimalna vidljivost za polijetanje helikoptera, prema uputstvu što daje toranj Sarajevo, jeste 800 metara tako da nismo u mogućnosti da izvršimo polijetanje iz Rajlovca, uprkos lijepom vremenu na samoj Bjelašnici - kazao je komandant Brigade zračnih snaga i protivzračne odbrane brigadir Dragan Nakić.

Danas je bilo planirano održavanje vježbe "Smetovi 2017". gdje bi, navodi on, prezentirali pomoć civilnom stanovništvu Brigade vazdušnih snaga, odnosno Oružanih snaga BiH.

Nakić izražava nadu da će u narednom periodu imati mogućnosti da organiziraju ovakve vježbe.

Bilo je planirano da u vježbi učestvuju pripadnici Oružanih snaga BiH, Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ), kao i spasilačkih službi koje djeluju u BiH, u cilju pružanja podrške i pomoći u slučaju eventualne nesreće.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.