Apoteke Sarajevo
zz

Njemačka i Francuska savjetovale oprez svojim građanima u Jerusalemu

06.12.2017
BERLIN, 6. dec 2017

Njemačka je zabrinuta da bi nasilni sukobi mogli izbiti na Bliskom istoku usljed navoda da će američki predsjednik Donald Trump priznati Jerusalem kao prijestonicu Izraela, saopćeno je u srijedu iz njemačkog ministarstva vanjskih poslova.

Francusko ministarstvo vanjskih poslova također je na svojoj web stranici upozorilo da se očekuju demonstracije i da bi ih njihovi građani trebali izbjegavati, kao i velika okupljanja u Istočnom Jerusalemu, na Zapadnoj obali i u Gazi, izvještava Reuters.

U dopuni svojih putničkih savjeta za Izrael i palestinske teritorije, njemačko ministarstvo je saopćilo da bi "od 6. decembra 2017. godine, moglo biti demonstracija u Jerusalemu, na Zapadnoj obali i Pojasu Gaze. Ne mogu biti isključeni ni nasilni sukobi".

Ovo ministarstvo je savjetovalo svoje građane koji putuju u Jerusalem da pažljivo prate ovu situaciju putem medija i da izbjegavaju zahvaćena područja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

morse
Dogodilo se na današnji dan
24.01.2018

Danas je srijeda, 24. januar/siječanj, 24. dan 2018. godine. Do kraja godine ima još 341 dana (342 u prijestupnoj godini).

af
Hiljade sirijskih civila bježi iz Afrina
23.01.2018

Na hiljade ljudi bježi pred borbama i turskim bombardovanjem i granatiranjem kurdske regije Afrin u sjeverozapadnoj Siriji, saopćila je u utorak Sirijska opservatorija za ljudska prava.

ju
Južna Koreja podnosi peticiju WTO-u zbog američkih tarifa
23.01.2018

Kim je izjavio da će se južnokorejska vlada aktivno baviti tim potezom, naglašavajući da će vlada "dobiti peticiju podnesenu WTO-u", uzimajući u obzir ranije slučajeve.