Apoteke Sarajevo
cov

SBiH: Bolje bi bilo Čoviću da je poručio logorašima da tuže direktora "Sokola"

06.12.2017
SARAJEVO, 6. dec 2017

Jučerašnjom porukom svim logorašima da tuže Bosnu i Hercegovinu, predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović želi da poruči da je u devedesetim na prostoru Bosne i Hercegovine bio građanski rat, a ne od međunarodnog suda u Haagu dvostruko potvrđeni udruženi zločinački poduhvat, kako u presudi ''šestorki'', tako i u presudi Mladiću.

-Tužno je da Čović da kao predsjedavajući Predsjedništva BiH poručuje logorašima da tuže svoju domovinu, a istovremeno veliča ratne zločince i ne miri se s činjenicom da su presuđeni za najteže ratne zločine. I sam svjestan da je zarobljenike - logoraše izrabljivao dok je bio ratni direktor Sokola u Mostaru - navodi se u saopćenju Stranke za BiH.

Službeni Zagreb i premijer Plenković, ističu iz ove stranke, izražavaju pietet prema žrtvama zločina i prihvataju presudu za udruženi zločinački poduhvat ''šestorci''.

-Stoga očekujemo da i Čović vrlo brzo ''izađe iz Tuđmanovih i Šuškovih čizama'' i prihvatite istinu, jer samo tako će bosanski brod okrenuti na pravi kurs. Dugo nam Čović spominje i evropski put Bosne i Hercegovine, a ta ista Evropa ne priznaje zločine i baštini antifašizam, zaključuju na kraji iz SBiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vatr
U Mostaru gorjela 'škoda octavia'; kladionice i dalje na meti razbojnika
22.01.2018

Na lice mjesta izašli su pripadnici Vatrogasne jedinice i policije te je lice mjesta obezbjeđeno radi obavljanja uviđajnih radnji.

sda
SDA: SDP i DF nisu opozicija SDA već interesima penzionera i boraca
22.01.2018

Socijaldemokratskoj partiji BiH i Demokratskoj fronti očigledno ne odgovara stabilnost u Federaciji BiH već svojim potezima uporno prizivaju haos i anarhiju, ocijenila je danas Stranka demokratske akcije (SDA).

umj
U BiH do kraja dana pretežno sunčano
22.01.2018

U istočnim, jugoistočnim i sjeveroistočnim područjima Bosne danas će preovladavati pretežno oblačno vrijeme.