Apoteke Sarajevo
jer

Rusija i Kina protiv preseljenja američke ambasade u Jerusalem

06.12.2017
MOSKVA, 6. dec 2017

Iz Kremlja je u srijedu saopćeno da je Rusija zabrinuta da bi sukob između Izraela i palestinskih vlasti mogao biti dodatno pogoršan zbog planova američkog predsjednika Donalda Trumpa da premjesti američku ambasadu u Izraelu u Jerusalem, dok su slično upozorenje uputile i kineske vlasti.

- Međutim, mi ne bismo razgovarali o odlukama koje još nisu donesene - kazao je glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov u video razgovoru s novinarima, prenosi Reuters.

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova Geng Shuang na redovnoj je novinskoj konferenciji izjavio da je status Jerusalema komplikovano i osjetljivo pitanje, te da je Kina zabrinuta da bi američka odluka "mogla zaoštriti regionalni konflikt".

- Sve strane bi trebale učiniti više za mir i stabilnost regije, ponašati se oprezno, te izbjegavati vršenje utjecaja na temelje rješavanja dugogodišnjeg palestinskog pitanja i izazivanja novih neprijateljstava u regiji - rekao je Geng.

Trump će danas objaviti svoju odluku o prebacivanju američke ambasade u Izraelu iz Tel Aviva u Jerusalem.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

prin
Na pomolu još jedno kraljevsko vjenčanje
22.01.2018

Brooksbank je od ranije poznat javnosti zbog neprimjerenih fotografija sa striptizetama koje su procurile u javnost.

aba
Abbas će u Bruxellesu tražiti od EU priznanje palestinske države
22.01.2018

Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas u ponedjeljak će doputovati u Bruxelles, u posjetu koja bi trebala trajati tri dana.

un
Vijeće sigurnosti UN-a vanredno zasjeda zbog aktuelnih dešavanja u Siriji
22.01.2018

Vijeće sigurnosti Ujedinjenih nacija (VSUN) danas će na vanrednoj sjednici razmatrati aktuelnu situaciju u Siriji i pitanje dopremanja humanitarne pomoć u toj zemlji.