Apoteke Sarajevo
nov

Premijer Novalić s ambasadorima Austrije i Švicarske

06.12.2017
SARAJEVO, 6. dec 2017

Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Fadil Novalić primio je danas u sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu ambasadora Austrije u BiH Martina Pammera i ambasadoricu Švicarske Konfederacije Andreu Rauber Saxer.

Razgovarano je o aktuelnoj situaciji u BiH, u svjetlu posljednje posjete komesara za evropsku susjedsku politiku i pregovore o proširenju Johannesa Hahna.

Iznoseći svoje dojmove s ovog sastanka na kojem je prezentirao dostignute domete u provođenju Reformske agende, federalni premijer je rekao da je u dijelu javnosti izražen pesimizam u pogledu njegovih rezultata, ali da to nije zasnovano na činjenicama. Naprotiv, na ovom skupu jasno su izneseni dosadašnji dobri rezultati u provođenju reformskih procesa, ali i dalji zadaci koje je potrebno provesti na putu približavanja euroatlantskim integracijama.

- Komesar Hahn je jasno naznačio prioritete, a to su akcize, budžeti i odgovori na Upitnik Evropske unije. U pogledu sva tri pitanja uvjeren sam da ih možemo uspješno riješiti - rekao je premijer Novalić.

Istaknuto je da se proces evropskih integracija naše zemlje odvija u dobrom smjeru, ali da je potreno njegovo ubrzanje da bi se što prije stiglo do željenog cilja, a to je da Bosna i Hercegovina postane punopravni član zajednice evropskih država.

Bilo je riječi i o poteškoćama s kojima se suočavaju neke austrijske i švicarske kompanije u poslovanju u našoj zemlji i kako im omogućiti povoljniji poslovni ambijent, saopćeno je iz   Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

bih
Stanje na cestama 24. 01. 2018.
24.01.2018

Na dionicama u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima, skrećemo pažnju na moguću poledicu.

um
Prognoza vremena za naredne dane
24.01.2018

Izgledi vremena 24.1.2018.

vr
Prognoza vremena za Bosnu i Hercegovinu 24.1.2018.
24.01.2018

U Sarajevu jutro pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Najviša dnevna temperatur oko 3 stupnja.