Apoteke Sarajevo
bj

Vježba spašavanja i evakuacije u zimskim uslovima na Bjelašnici

06.12.2017
SARAJEVO, 6. dec 2017

Pripadnici Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) učestvovat će u vježbi traganja, spašavanja i evakuacije u zimskim uslovima "Smetovi 2017“, koja će biti održana danas na Bjelašnici.

Direktor FUCZ Fahrudin Solak kazao je za Fenu da će u vježbi učestvovati Oružane snage BiH, Federalna uprava civilne zaštite sa službama civilne zaštite Kantona Sarajevo i same općine.

Ističe da je ta vježba spremnosti odgovora na neke probleme ili incidente koji se mogu dogoditi u zimskim uslovima na samoj planini.     

Po njegovim riječima, u vježbi će biti angažirana tri helikoptera, oko 30-tak pripadnika FUCZ, pripadnici službe potraga unutar civilne zaštite Kantona Sarajevo i drugih organizacija kao što su policija, Hitna pomoć i sve organizacije koje će im pružiti pomoć u samoj organizaciji.

Izrazio je nadu da ove godine neće biti potrebe za ovakvim djelovanjem, ali je naglasio da moraju biti spremni i za takve slučajeve napomenuvši da se i ove zime na planinama očekuje veliki broj posjetitelja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

ba
Humanitarna akcija Pomozi.ba sutra i u nedjelju u Sarajevu
19.01.2018

- Cilj nam je da ovaj projekt širimo na veći broj korisnika i zajednica, te ćemo ga uskoro proširiti na još jednu zajednicu i 200 dodatnih korisnika - rečeno je.

fna
Premijer Novalić obrazložio delegatima Doma naroda budžet FBiH za 2018.
19.01.2018

- Pred vama je kvalitetan, ali i više nego realan dokument - kazao je Novalić delegatima.

obl
U BiH sutra pretežno oblačno, u jutarnjim satima sa snijegom
19.01.2018

Vjetar slab istočnog smjera. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 4 do 7, a najviša dnevna od 1 do 7, na jugu od 8 do 11 stupnjeva.