Apoteke Sarajevo
cali

Požar prijeti naseljima u okolini Los Angelesa, hiljade stanovnika evakuirano

05.12.2017
LOS ANGELES 5. dec 2017

Hiljade Amerikanaca je moralo napustiti svoje domove zbog požara koji je zahvatio oblast sjeverno od Los Anđelesa, javlja BBC.

Vatrena stihija se brzo širi kroz nenaseljena područja, ali opasnost prijeti i gusto naseljenim dijelova u okolici Los Anđelesa.

Požar bjesni u okrugu Ventura i do sada je izgorjelo oko četiri hiljade hektara, a vatra se približava gradovima Santa Paula i Ventura, rekli su zvaničnici. Jedna osoba je poginula u saobraćajnom udesu dok je napuštala opasno područje. Dva objekta su uništena, a hiljade domova je bez električne energije.

- Vatra se širi nevjerovatnom brzinom. Sve što možemo po ovakvom vjetru učiniti jeste da pokušamo evakuirati stanovništvo i zaštiti objekte – rekao je Mark Lorenzen, šef vatrogasne službe u okrugu.

Požar je, kako se vjeruje izbio nedaleko od koledža Tome Akvinskog u Santa Pauli, nakon čega je 350 studenata i profesora evakuirano. Otvorena su skloništa u školama. Najmanje 13 osoba je poginulo u Kaliforniji kada je u oktobru ove godine izbio veliki požar pri čemu je više od dvije hiljade objekata uništeno.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mac
Macron i Merkel danas o reformama EU i eurozone
19.01.2018

Kancelarka dolazi u zvaničnu posjetu, a na dnevnom redu su brojne evropske i globalne teme.

tur
Turska neće prihvatiti ništa manje od članstva u EU
19.01.2018

Celik je rekao da Evropska unija ne poštuje sve odredbe ugovore o migrantima te da obećana finansijska pomoć za izbjeglice ne dolazi pravom dinamikom.

kon
CNN: SAD su pred novom velikom političkom krizom zbog budžeta
19.01.2018

Sjedinjene Američke Države su pred velikom političkom krizom, piše CNN pojašnjavajući blokadu usvajanja budžeta i odluke o privremenom finansiranju do 16. februara.