Apoteke Sarajevo
zitarice

Zdravo i jednostavno: Doručak idealan za gubitak težine

05.12.2017
Ovo je jedan od najzdravijih i najukusnijih doručka, jer u sebi sadrži vitamine i minerale koji poboljšavaju izgled kože, kose, normalizuju metabolizam i ojačavaju organizam. 
Ovaj svakodnevni doručak pomoći će eliminaciji nečistoća iz organizma i očistiti crijeva. 

Bezuslovno rješava problem lijenih crijeva i opstipacije, sagorjevanje masnih naslaga i normalizuje težinu. Poslije mjesec dana konzumiranja  lako ćete izgubiti 3-5 kilograma suviše težine,a najveći dio oko stomaka! Ten kože, kosa i nokti postaju zdravi i lijepi, a stomak će se polako «istopiti» 

Za pripremu vam je potrebno : 

– 300 ml kefira (ili nemasnog jogurta) 
– 2 supene kašike ovsenih pahuljica
 – 1 kafena kašika samljevenog lanenog sjemena
 – 1 kafena kašika kakaoa u prahu
 – 5-7 mesnatih suhih šljiva 

Priprema doručka: Doručak se priprema uveče za sutradan. Prelijte suhe šljive sa malo kipuće vode (100 ml). Poklopite i ostavite na 5-10 minuta. Za to vrijeme u činiju staviti ovsene pahuljice, samljeveno laneno sjeme i kakao. Preliti kefirom i dobro izmješati. Šljive sitno isjeckajte i dodajte u  smjesu.

Dobro izmješajte i ostavite u frižider. 
Ujutro izvadite iz frižidera i uživajte u svom zdravom i ukusnom doručku. Rezultati će ubrzo biti vidljivi. Prvih dana možete imati „zanimljive“ osjećaje u stomaku, ali to će proći. Vaš digestivni trakt počeće da radi kao sat!NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.