Apoteke Sarajevo
najzena

Tri uspješne dame iz BiH dobitnice priznanja “Naj žena XXI vijeka”

04.12.2017
Veliki broj zvanica, medija i uspješnih žena Jugoistočne Evrope u hotelu Zlatnik prisustvovao je 18. po redu dodjeli priznanja “Naj žena XXI veka Jugoistočne Evrope” za izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, kao i po kvalitetu i standardu koje dobitnice sprovode u svom poslovanju.

Adisa Tufo, generalna direktorica sarajevske kompanije ČIP sistemi, Adriana Basara, novinarka i voditeljica RTRS-a i predsjednica Humanitarne organizacije „Budimo ljudi“ i Enesa Dulić, vlasnica kompanije Racks Production Bosnia” d.o.o iz Jajca dobitnice su priznanja „Naj žena XXI veka“ Jugoistočne Evrope.
„Veliko je zadovoljstvo dobiti regionalno priznanje i pohvalu za posao koji obavljate. Ovo priznanje je dokaz da je zalaganje poduzetnica vidljivo. Također, čast je prisustvovati ovakvoj manifestaciji koja predstavlja priliku za umrežavanjem sa poduzetnicama regiona, što smatram velikim bogatstvom. Naše današnje umrežavanje je prilika koja može rezultirati novom saradnjom, novim projektima. Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana.“, kazala Tufo.

U organizaciji „Airli-Novo+“ agencije i ove godine, 18. put po redu, održana je dodjela priznanja za uspješne žene iz različitih domena interesovanja. Kako navode organizatori, priznanje ide u ruke ženama – za njihove izuzetne rezultate u poslovanju i prepoznatljivosti na tržištu, pojedinačnim osobama po kvalitetu, standardu – koje u svom poslovanju mogu konkurisati svjetskim brendovima.

Manifestacija „Naj žena XXI veka“ zauzima internacionalni značaj, po mnogo čemu opravdava epitet izuzetnog marketinškog događaja u ovom dijelu Jugoistočne Evrope. „Ovo je priča o njima, ‘naj ženama’ – o tome kako je njihovo ime postalo sinonim za profesiju kojom se bave“, kazali su organizatori.

Tufo istovremeno ističe da se ovim priznanjem brišu geografske granice: „Umrežavanje je i najveći izazov za poduzetnike, a danas prelazimo granice i dokazujemo da našim radom raste i jača privredna slika cijelog Balkana. Naše zemlje su isuviše male da bi se mogle pretjerano istaći, ali zajedno možemo više“, dodaje direktorica uspješne sarajevske kompanije.

Ove godine dodijeljeno je 27 priznanja za uspješne žene iz svijeta poduzetništva, medija, medicine, kulture i drugih oblasti iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.


( www.visoko.co.ba )



NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

jab
Rusija obustavlja uvoz jabuka iz BiH zbog pošiljke prepakovanih poljskih jabuka
19.01.2018

Upravu je o tom slučaju jučer obavijestila Ruska federalna služba za fitosanitarni nadzor, a kao zemlja porijekla jabuka u spornoj pošiljki navedena je Poljska.

sa
Otvorene prijave za 'Sarajevo Business Bridge Awards 2018'
19.01.2018

Nagrade SBF-a dobitnicima će biti uručene na svečanoj ceremoniji u Parlamentu BiH tokom prvog dana održavanja 9. Sarajevo Business Foruma u prisustvu svjetskih i regionalnih političkih i biznis lidera.

701
Dodijeljeni grantovi za 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva
18.01.2018

Predstavnici Farma II projekta i 11 bh. kompanija iz oblasti peradarstva potpisali su danas u Sarajevu ugovore o dodjeli bespovratnih novčanih sredstava u sektoru peradarstva u ukupnom iznosu od 600.000 KM.