Apoteke Sarajevo
nat

Stoltenberg: Poštujemo to što Srbija ne želi u NATO

04.12.2017
BRUXELLES/BEOGRAD, 4.dec 2017

Srbija je neovisna, suverena zemlja i poštujemo njezin stav da ne želi članstvo u NATO-u i to nam nije prepreka za jačanje suradnje, poručio je u Bruxellesu generalni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg.

 "Ne razgovaramo o članstvu Srbije u NATO-u. Srbija je jasno stavila do znanja da to ne želi i NATO to poštuje. Srbija je odlučila biti neutralna i teži ka članstvu u EU i NATO to poštuje i podržava njezin napredak na tom putu", kazao je Stoltenberg.

 "Za nas je potpuno normalno da imamo dobru suradnju i s nekom zemljom iako ne želi u NATO", rekao je on, podsjetivši na suradnju s Finskom, Švedskom ili Austrijom, ali i sastanke s Aleksandrom Vučićem u vrijeme kada je bio premijer i sada kada je na funkciji predsjednika države.

 "Nastavit ćemo jačati suradnju", rekao je Stoltenberg, prenose beogradski mediji.

 Na pitanje novinara u svezi s ruskim humanitarnim centrom, Stoltenberg je ponovio da je Srbija suverena zemlja. "Srbija ima vojne vježbe s Rusijom, ali i s nama. Poštujemo njezine suverene odluke", zaključio je.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
Za ulazak Crne Gore u EU gotovo 81 posto građana
18.01.2018

Pozitivan stav prema Europskoj uniji iskazalo je 63,7 posto građana, prenosi RTCG.

pl
Plenković o krizi u Agrokoru: Predstoji nagodba vjerovnika
18.01.2018

Plenković je istaknuo kako je u proteklih desetak mjeseci posvećen velik angažman tome da kriza u najvećoj kompaniji ne prouzroči negativne efekte na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav.

jug
Božinović u State Departmentu: Hrvatska ključna za sigurnost jugoistočne Europe
18.01.2018