Apoteke Sarajevo
jah

Ljevnaić: OC "Jahorina" spremno ulazi u predstojeću ski sezoni

01.12.2017
SARAJEVO, 1. dec 2017

Na Jahorini trenutno ima 10-ak cm snijega, a prema vremenskoj prognozi ovog vikenda očekuju se obilnije snježne padavine što će na ovu bh. olimpijsku planinu privući veći broj posjetilaca, ljubitelja zime i svih aktivnosti na snijegu.

Ukoliko se stvore povoljni vremenski i bezbjednosni uslovi na skijalištu planiramo na Jahorini pokrenuti vertikalni transport i prije zvaničnog otvaranja zimske sezone, potvrdio je Feni direktor Olimpijskog centra "Jahorina" Dejan Ljevnaić.

Naglasio je da OC "Jahorina" sa zadovoljstvom ide u susret predstojećoj ski sezoni koja će posjetiocima ponuditi totalno drugačiji nivo uživanja kako u omiljenom zimskom sportu, tako i u brojnim zabavnim sadržajima.

- Sa nestrpljenjem iščekujemo sve posjetioce u novoj sezoni, s obzirom na to da je kompletna usluga skijališta podignuta na viši nivo. Imamo više od 21 kilometar novouređenih alpskih staza sa signalizacijom i djelimično osposobljen sistem za vještačko osnježavanje koji garantuje skijanje tokom 130 dana. Spremni su novi parking prostori i novi prilazi skijalištu, dva nova dječija ski vrtića i još mnogo toga - kazao je Ljevnaić.

OC "Jahorina" zajedno sa partnerima iz turističko-ugostiteljskog sektora obećava nezaboravni zabavni program za svečano otvaranje nove 2017/2018. skijaške sezone.

U četvrtak, 14. decembra, prvog dana otvaranja, ispred hotela Bistrica za posjetioce Jahorine bit će upriličeno svečano otvaranje.

Prijepodnevni sati drugog dana otvaranja, u petak 15. decembra, rezervirani su za EYOF challenge trke, dok će u večernjim satima biti organizovane zabave na nekoliko lokacija na Jahorini. U subotu 16. decembra, trećeg dana otvaranja ski sezone za sve goste bit će također priređen sadržajan zabavni program.

Pored koncerata u predsezoni i tokom otvaranja, sve posjetioce Jahorine očekuje i bogat program u novogodišnjoj noći, poručili su iz OC "Jahorina".


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.