Apoteke Sarajevo
dez

Najveća džezva na svijetu na obilježavanju Dana državnosti BiH u Zagrebu

01.12.2017
VISOKO/ZAGREB, 1. dec 2017

Vispakova Guinnessova džezva bila je u Zagrebu dijelom programa obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine kada su prošle subote, za 25. novembar, upriličeni "Dani bosanskohercegovačke tradicije" u organizaciji Nacionalnih manjina Grada Zagreba.

Uz posjetioce i goste bosansku kafu iz najveće džezve na svijetu probali su i predstavnici diplomatskog kora, kao i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.

Inače, tržište Hrvatske je jedno od najznačajnijih za Zlatnu džezvu, a nakon Bosne i Hercegovine, i Sjedinjenih Američkih Država, najviše bosanske kafe popije se upravo u ovoj susjednoj zemlji.

Vispakova Guinnessova džezva svojevrsna je atrakcija koja plijeni pažnju. Džezva je u 13 godina postojanja predstavljala BiH na festivalima širom svijeta i velikim sportskim takmičenjima, kao što je Svjetsko prvenstvo u nogometu u Brazilu 2014. godine.

Vispakova najveća džezva na svijetu 2010. godine stigla je i u daleku Kinu, predstavljajući BiH na Svjetskoj izložbi Expo, saopćeno je iz Vispaka.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

nato
Za ulazak Crne Gore u EU gotovo 81 posto građana
18.01.2018

Pozitivan stav prema Europskoj uniji iskazalo je 63,7 posto građana, prenosi RTCG.

pl
Plenković o krizi u Agrokoru: Predstoji nagodba vjerovnika
18.01.2018

Plenković je istaknuo kako je u proteklih desetak mjeseci posvećen velik angažman tome da kriza u najvećoj kompaniji ne prouzroči negativne efekte na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav.

jug
Božinović u State Departmentu: Hrvatska ključna za sigurnost jugoistočne Europe
18.01.2018