Apoteke Sarajevo
apple

SAMSUNG APPLE-u MORA PLATITI 120 MILION DOLARA

01.12.2017
Sud u kalifornijskom San Joseu je 2014. presudio u korist Apple-a, te tuženome Samsung-u naredio da im moraju isplatiti 119,6 miliona dolara odštete.

Parnica se vodila oko intelektualnog vlasništva, jer je Apple prijavio kako im je južnokorejska kompanija ukrala nekoliko ideja i iskoristila ih na svojim telefonima.

Slučaj je završio na federalnom Vrhovnom sudu SAD-a, koji je sada odbio i poslednju Samsung-ovu žalbu na ovakvu presudu. Apple će na kraju, izgleda, dobiti od Samsung-a gotovo 120 miliona dolara, i to četiri godine nakon podizanja tužbe.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.