Apoteke Sarajevo
vuc

Vučić: Ne bih se rugao činu Praljka, problem su dvostruki aršini EU-a

30.11.2017
MOSTAR, 30.nov 2017

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u srijedu kako bi imao što poručiti ljudima u Europskoj uniji, u povodu njihovih "različitih aršina" i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj u povodu posljednjih presuda Haškog suda.

Vučić je rekao da se ni na koji način ne bi rugao činu haškog osuđenika Slobodana Praljka, koji je jučer izvršio samoubojstvo u sudnici te da su "dvostruki aršini EU ono što vidi kao problem".

"Ja se tom činu ne bih rugao ni na koji način i ne bih ga nazivao kukavičkim, ali bih imao što poručiti ljudima u Europskoj uniji povodom njihovih različitih aršina i riječi izgovorenih o Srbiji i Hrvatskoj u povodu posljednjih presuda", prenose srbijanski mediji Vučićevu izjavu.

Istaknuo je da će o tome govoriti na sastanku s predstavnicima zemalja EU.

"Pokušat ću im ukazati na to čemu je Srbija izložena, a kako se naprave slijepi i gluhi, ponekad i glupi, kad su neki drugi u pitanju", napomenuo je Vučić.

Osvrćući se na reakcije iz regije na posljednju presudu liderima Herceg-Bosne, Vučić je rekao da Srbija gleda u budućnost.

"Državno rukovodstvo Srbije akcent je stavilo na budućnost, ne bježeći od prošlosti i teških tema, ne bježeći od iskazivanja poštovanja prema žrtvama, naprotiv. To su bile naše ključne rečenice. Ali, po reakciji u drugim dijelovima naše regije, vidite da nitko budućnost nije ni spomenuo", rekao je Vučić.

On je izrazio žaljenje što su se, kako je naveo, neki i jučer bavili Srbijom i Srbima.

"Mi se nadamo da će ljudi razumjeti da mi moramo živjeti zajedno i gledati u budućnost, a da li ćemo to umjeti i uspjeti to je već druga stvar", poručio je Vučić.

NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

cer
Cerarovu vladu ocjenjuje neuspješnom 56,1 posto birača - anketa
22.01.2018

Cerarovu vladu uspješnom smatra 38,6 posto Slovenaca, a neuspješnom 56,1 posto.

nato
Za ulazak Crne Gore u EU gotovo 81 posto građana
18.01.2018

Pozitivan stav prema Europskoj uniji iskazalo je 63,7 posto građana, prenosi RTCG.

pl
Plenković o krizi u Agrokoru: Predstoji nagodba vjerovnika
18.01.2018

Plenković je istaknuo kako je u proteklih desetak mjeseci posvećen velik angažman tome da kriza u najvećoj kompaniji ne prouzroči negativne efekte na hrvatsko gospodarstvo i financijski sustav.