Apoteke Sarajevo
zen

U Zenici policijske pretrage na 26 lokacija u nastavku akcije 'Mreža I'

29.11.2017
ZENICA, 29. nov 2017

Policijski timovi Uprave policije MUP-a Zeničko-dobojskog kantona u ranim jutarnjim satima nastavili su operativne aktivnosti na realizaciji akcije kodnog naziva "Mreža I".

Nekoliko mješovitih policijskih timova započeli su istovremene pretrese na dvadeset šest lokacija na području Grada Zenice. Pretresi stambenih objekata i pokretnih stvari na ovim lokacijama se vrše s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta, koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

Više o detaljima i rezultatima ove obimne policijske akcije bit će saopćeno po njenom okončanju.  

Sve aktivnosti se poduzimaju kao nastavak policijskih akcija kodnog naziva "Mreža" i  "Mreža I", koje je provodila Uprava policije MUP-a ZDK-a pod nadzorom i u saradnji s Kantonalnim tužilaštvom Zeničko-dobojskog kantona, u okviru kojih je izvršeno na desetine pretresa, veći broj osumnjičenih osoba je lišen slobode, a oduzete su i značajnije količine opojnih sredstava, nelegalnog oružja, novca i drugih predmeta koji potiču iz krivičnih djela, navode iz Odjela za odnose sa javnosti policije MUP-a ZDK-a.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.