Apoteke Sarajevo
ama

AMAZON RAZVIJA BESPLATAN VIDEO STREAMING

29.11.2017
Amazon planira da pokrene besplatnu verziju svojeg pretplatničkog video streaming servisa Prime Video.

Za krajnjeg korisnika gledanje filmova, serija i drugih sadržaja na novoj bi platformi bilo besplatno, a cijela bi se stvar finansirala iz reklama. Predstavnici Amazon-a razgovaraju sa medijskim i TV kućama i ostalim izdavačima digitalnog sadržaja o saradnji na ovom projektu.

Amazon Prime Video je dostupan u skoro cijelom svijetu od decembra prošle godine. Pretplata je 10,99 dolara na mjesec, a nudi se i 30 dana besplatnog probnog razdoblja.

Osim premium sadržaja koji se plaćaju, na ovoj je usluzi moguće besplatno pogledati određeni broj dječijih crtanih filmova i dokumentaraca.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

lav
Anatomski muzej Veterinarskog fakulteta bogatiji za eksponat lavice
23.01.2018

Njena koža čuvana je na Veterinarskom fakultetu dok se nisu stekli finansijski uslovi da bude preparirana.

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.