Apoteke Sarajevo
x

APPLE POVEĆAVA PROIZVODNJU iPHONE X-a

29.11.2017

U novom izvešću KGI Securitiesa i njihova analitičara Ming-Chi Kuoa napominje se kako Apple namjerava povećati proizvodnju iPhone X-a i iPhone 8 Plus-a.

Kao razlog za povećanje proizvodnje spominje se rast potražnje upravo za tim Apple-ovim modelima, a smanjena je potražnje za osnovnim iPhone 8 modelom.

Do završetka prvog fiskalnog kvartala kompanije iz Cupertina (na kraju 2017. godine) trebalo bi da bude isporučeno ukupno 26 miliona iPhone X-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.