Apoteke Sarajevo
kor

Uposlenik UIOBiH Nedim Kulenović optužen za primanje dara

28.11.2017
SARAJEVO, 28. nov 2017

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Nedima Kulenovića, rođenog 1955. godine u Banjoj Luci, zaposlen u UIOBiH, RC Banja Luka, na mjestu šefa Grupe za prinudne naplate.

Optuženi se tereti da je 9.06.2016. godine u Banjoj Luci, u službenim prostorijama UIO BiH, RC Banja Luka, kao šef Grupe za prinudnu naplatu, primio u svom uredu osobu koja je kao vlasnik poduzeća, došla da se informira o mogućnostima reprograma poreznog duga u iznosu od oko 73. 000 KM, zbog kojeg je došlo do blokade računa poduzeća.

Prema navodima optužnice, optuženi je od navedene osobe,  tražio da mu sutradan donese iznos od 7.000 KM, kako bi izvršio deblokadu računa navedenog poduzeća.

Navedeni vlasnik poduzeća, o svemu je informirao nadležne pravosudne organe, te sutradan donio novac u označenim novčanicama u ured optuženog Kulenovića, gdje mu je predao novac, nakon čega je optuženi na mjestu događaja lišen slobode od policijskih djelatnika MUP-a RS, a označeni novac kod njega pronađen.

Optuženi Kulenović tereti se da je počinio kazneno djelo primanja dara ili drugih oblika koristi iz članka 217. KZ BiH.

Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.