Apoteke Sarajevo
bil

BILL GATES GRADI 'PAMETNI GRAD'

28.11.2017
Jedna od investicijskih tvrtki Bill Gatesa potrošila je oko 80 milijuna dolara kako bi pokrenula razvoj novog grada u nerazvijenom predjelu Arizone, West Valley.

Veliko zemljište, kupljeno u svrhu izgradnje “pametnog grada”, udaljeno je oko 45 minuta vožnje, zapadno od grada Phoenix.

Novi grad bi trebao niknuti na površini od gotovo 25.000 hektara i zvat će se Belmont. Ime je dobio prema Belmont Partnersu, investicijskoj grupi za ulaganje u nekretnine sa sjedištem u Arizoni, koja ima za cilj pretvoriti kupljeno zemljište u svoj “pametni grad”.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.