Brinemo za okoliš
zim

Promocije turističke ponude Banje Luke u okviru 'Zimzograda'

27.11.2017
BANJA LUKA, 27.nov 2017

Manifestacija „Zimzograd“ bit će održana od 1. decembra ove godine do 2. januara 2018. s ciljem promocije turističke ponude Banje Luke.

Gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić je naveo je da sve statistike govore o povećanom interesu turista za dolazak u najveći grad RS-a tokom novogodišnjih praznika.

Naglasio je da je „Zimzograd“ jedna od bitnih karika novogodišnje ponude, ističući da je grad, sa svoje strane, ovogodišnju proslavu upotpunio i sa brojnim dodatnim sadržajima, poput trodnevnih koncerata na otvorenom.

-Naš cilj da se ovakvom politikom Banja Luka otvori prema regionu i apsorbuje što je moguće više turista tokom novogodišnjih praznika- kazao je Radojičić novinarima.

Banja Luka će, kaže, za doček Nove godine imati tri dana zabave sa regionalnim zvijezdama, ali da će tu biti i sadržaji za najmlađe i tinejdžere.

I direktor Turističke organizacije Banja Luka (TOBL) Ostoja Barašin izrazio je zadovoljstvo povodom petog „Zimzograda“ i ukazao na značaj i vrijednost te ponude za turiste koji dolaze iz okruženja i Evrope u Banju Luku.

-Ovaj projekt zajedno provode Gradska uprava Banja Luka, TOBL i agencija 'Mint' i dobar je primjer osmišljenog privatno-javnog partnerstva, jer se iz godine u godinu povećava broj posjeta stranih i domaćih turista u našem gradu - naveo je Barašin.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

zen
Tradicionalna zenička 'čimburijada u bijelom'
21.03.2018

Održano je Četvrto međunarodno takmičenje u pravljenju 'zeničkog čimbura', oko stotinu učesnika sudjelovalo je na tradicionalnoj "Eko rafting regati".

list
Međunarodni sajam turizma i ekologije 'LIST 2018' od 3. do 5. maja u Lukavcu
21.03.2018

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

vranica
Matošević: Za još uspješniju zimsku sezonu treba unaprijediti infrastrukturu
19.03.2018

Upozoreno je da održavanje uglavnom preuzimaju skijaški centri, što im stvara velike financijske izdatke, pa na taj način umanjuju mogućnosti daljnjih ulaganja u modernu skijašku infrastrukturu.

SBF