Apoteke Sarajevo
u11

HTC PREDSTAVIO U11+

27.11.2017

U11+ u odnosu na svog prethodnika donosi veći ekran i dugotrajniju bateriju - u pitanju su 6-inčni Quad HD ekran sa ultra-tankim ivicama, odnosno baterija kapaciteta 3.930 mAh, koje je HTC upakovao u providno kućište, sa kojim se U11+ bez puno muke izdvaja iz konkurencije.

Ostatak specifikacija uključuje Snapdragon 835 octa-core čip, 12-megapikselnu kameru sa optičkom stabilizacijom slike, 8-megapikselnu prednju kameru sa podrškom za HDR Boost, a tu su i 4GB radne i 64GB memorije za pohranu podataka, dok će se zahtjevniji korisnici moći opredijeliti za model sa 6GB RAM-a i 128GB interne memorije.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.