Apoteke Sarajevo
b

BITCOIN OBARA REKORDE

27.11.2017

Rekordi su tu da se ruše i to se dobro vidi u Bitcoin priči, čiji jedan „novčić“ sad vrijedi 7882 američka dolara što potvrđuje da ta kriptovaluta nema konkurente na tržištu.

A sve to dogodilo kad se objavilo odustajanje od kontroverznog SegWita, poznatijeg kao SegWit2x. Naime, taj softver na drugačiji način obavlja verifikaciju transakcija i ubrzava cijeli proces.

Skoro šest godina Bitcoin zajednica ne zna kako se postaviti prema činjenici da se promjene na mreži, najčešće prilikom transakcijama, odvijaju sporo s obzirom na limit od 1MB po svakoj.

Taj limit danas nije zadovoljavajuć i zajednica je zato predložila "soft-fork" (UASF) kao rješenje za poboljšanje Bitcoin mreže kroz SegWit rješenje. Njime bi se postigla 2MB.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

alzh
Od brige i straha do Alzheimerove bolesti
16.01.2018

Nova studija je pokazala kako se kod starijih osoba kod kojih se s godinama povećava sve više osjećaj brige i straha nerijetko razvije Alzheimerova bolest.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.

bb
STEAM NE PRIHVATA BITCOIN
09.01.2018

Krajem aprila 2016. godine Steam je uveo bitcoin kao sredstvo plaćanja, ali je 2017. odlučio da više ne prihvata bitcoin kao sredstvo plaćanja.