Brinemo za okoliš
b

BITCOIN OBARA REKORDE

27.11.2017

Rekordi su tu da se ruše i to se dobro vidi u Bitcoin priči, čiji jedan „novčić“ sad vrijedi 7882 američka dolara što potvrđuje da ta kriptovaluta nema konkurente na tržištu.

A sve to dogodilo kad se objavilo odustajanje od kontroverznog SegWita, poznatijeg kao SegWit2x. Naime, taj softver na drugačiji način obavlja verifikaciju transakcija i ubrzava cijeli proces.

Skoro šest godina Bitcoin zajednica ne zna kako se postaviti prema činjenici da se promjene na mreži, najčešće prilikom transakcijama, odvijaju sporo s obzirom na limit od 1MB po svakoj.

Taj limit danas nije zadovoljavajuć i zajednica je zato predložila "soft-fork" (UASF) kao rješenje za poboljšanje Bitcoin mreže kroz SegWit rješenje. Njime bi se postigla 2MB.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

fna
U Južnoj Koreji postoji sladoled koji liječi mamurluk
21.03.2018

Jedna južnokorejska trgovina izbacila je sendvič-sladoled naziva Gyeondyo koji smanjuje ili čak potpuno uklanja simptome mamurluka.

mo
U Mostaru konferencija o klimatizaciji, ventilaciji, grijanju i hlađenju
20.03.2018

Znanstveno-stručna konferencija "Sfera 2018: Klimatizacija, ventilacija, grijanje i hlađenje" održat će se 28. i 29. ožujka u Tehnološkom parku Intera u Mostaru.

face
FACEBOOK PODRŽAVA 3D OBJAVE
19.03.2018

Riječ je o novoj mogućnosti 3D objava koju su u Facebook-u aktivirali nedavno, a koja omogućava svima koji dizajniraju 3D modele da ih podijele u punoj ljepoti na ovoj društvenoj mreži.

SBF