Apoteke Sarajevo
tur

Samit o saradnji u turizmu između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope

24.11.2017

SARAJEVO, 24. nov 2017

Ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine Mirko Šarović predsjedavat će danas Samitom na visokom nivou o saradnji u oblasti turizma između Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, koji se od 23. do 25. novembra održava u Sarajevu.

Cilj je razmatranje novih mjera za jačanje turističke saradnje, između ostalog i kroz pripremu turističke rute koja povezuje svjetsko kulturno naslijeđe Kine i zemalja centralne i istočne Evrope, najavljeno je iz Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

U okviru Samita, predviđeni su ministarski okrugli sto i panel diskusija o temi "Turistička ponuda zemalja centralne i istočne Evrope u službi kineskih turista", te bilateralni sastanci privrednih subjekata, uz prezentacije turističkih potencijala BiH i prateću izložbu fotografija.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vene
Za četiri odreska, prženu ribu i vodu u restoranu u Veneciji račun 1.100 eura
22.01.2018

Gradonačelnik Venecije izrazio je zgražanje nad računom od 1.100 eura za koji četvorica japanskih turista tvrde da su platili za četiri odreska, platu pržene ribe, vodu i uslugu.

bj
Na vrhu Bjelašnice visina snijega preko metar i po
22.01.2018

Temperatura na Bjelašnici Babin do jutros je -7 stepena, na vrhu Bjelašnice -14 stepeni, dok je na Malom polju na Igmanu -7 stepeni.

mim
Hercegnovski 'Karavan mimoze' 25.januara u Banjoj Luci
22.01.2018

U Banjoj Luci će, 25. januara, biti održan „Karavan mimoze“, kojim se najavljuje 49. Praznik mimoze u Herceg Novom.