Apoteke Sarajevo
zv

Postoji prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje BiH i NR Kine

23.11.2017
SARAJEVO, 23. nov 2017

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić primio je  danas u Sarajevu zamjenika ministra turizma NR Kine Du Jianga.

Suglasili su se da je bilateralna saradnja BiH i NR Kine u svim oblastima bilježi dobre rezultate i da postoji veliki prostor za unapređenje ekonomske i turističke saradnje.

Zvizdić je iskazao poštovanje i zahvalnost  kineskom premijeru na izuzetnoj posvećenosti projektima u Bosni i Hercegovini. On naglasio i značaj održavanja sutrašnje konferencije o turizmu Kina + 16 u Sarajevu i rekao da će tokom samita u Budimpešti biti potpisan sporazum o međusobnom ukidanju viza državljanima NR Kine i BiH. Izrazio je uvjerenje da će taj sporazum otvoriti vrata za još veći dolazak kineskih turista  i unaprijediti privrednu, naučnu i kulturnu saradnju.

Zvizdić je upoznao Jianga s turističkim potencijalima Bosne i Hercegovine. Naglasio je da je u posljednje dvije godine porastao ukupni broj turista i istaknuo da je značajno povećan broj turista koji dolaze iz NR Kine.

Suglasni su da je za uspješniju turističku i privrednu saradnju potrebna avionska linija, kao i bolja turistička promocija, te da u narednom periodu tome treba posvetiti posebnu pažnju.

Sastranku je prisustvovala i ambasadorica NR Kine u BiH Chen Bo, saopćeno je iz VMBiH.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.