Apoteke Sarajevo
var

Predstavljanje turističke ponude Hercegovine na sajmu turizma u Poljskoj

23.11.2017
MOSTAR, 23. nov 2017

Na turističkom sajmu 'TT Warsawu', koji se održava u Poljskoj, Bosnu i Hercegovinu kao turističku destinaciju predstavlja i Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona (TZ HNK).

Sajam, koji okuplja preko 500 izlagača iz 60 zemalja svijeta, trajat će od 23. do 25. novembra.

Turistička zajednica HNK kroz promotivne materijale i mobilne aplikacije promovira sveukupan turistički brend Hercegovina, te pruža priliku posjetiocima da se upoznaju s raznovrsnom ponudom, bogatstvom prirodnih ljepota, kulturnim nasljeđem, raznovrsnim aktivnostima, nacionalnom kuhinjom i povoljnim aranžmanima za predstojeću sezonu u Hercegovini.

Iz Turističke zajednice HNK su naveli kako im je prvenstveni cilj da se sagledaju mogućnosti i potakne saradnja kako sa turističkim zajednicama i udruženjima u Poljskoj tako i sa turističkim tour operatorima i agencijama.

Isto tako, očekuje se značajan broj individualnih posjetilaca na štandu TZ HNK, među kojima su bitni i učenici poljskih turističkih srednjih škola, kao i studenti turizma, kojima se kao novim generacijama profesionalaca u oblasti turizma nastoji što bolje predstaviti BiH, te posebno njena regija Hercegovina, saopćeno je iz TK HNK.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.