Apoteke Sarajevo
7

MUP TK - Sedam osoba uhapšeno zbog prevara

23.11.2017
TUZLA, 23. nov 2017

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo prevare, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona uhapsili su jutros sedam osoba s područja Tuzle koje su privedene radi kriminalističke obrade.

Kako je novinarima rečeno u MUP-u TK, postoji osnovana sumnja da su spomenute osobe namještale saobraćajne nesreće, potom ih prijavljivale na naplatu i na taj način oštetili su za veće sume novca osiguravajuće kuće i fizičke osobe koje su učestvovale u tim nezgodama.

- Postupajući po naredbi Općinskog suda Tuzla, službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK, u suradnji s Kantonalnim tužilaštvom Tuzla, izvršili su pretrese na osam lokacija na području grada Tuzle. Uhapšeni su jutros sprovedeni u prostorije MUP-a TK, nakon čega će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu biti predate u nadležnost Tužilaštvu TK na dalje postupanje. Nakon kriminalističke obrade ove osobe će uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu prevara, biti predate nadležnom kantonalnom tužilaštvu na dalje postupanje - izjavio je glasnogovornik MUP-a TK Izudin Šarić.

Do sada je obrađeno 13 od ukupno 49 prijavljenih saobraćajnih nezgoda, počinjenih u posljednje dvije godine, za koje je naplaćeno oko 20.000 KM - rekao je Šarić.

Kako je objasnio, osumnjičene osobe su sudjelovale u "saobraćajkama“ postavljajući svoja vozila ispred drugih vozila, a ima primjera da su od drugih učesnika u nezgodama uz fizičku prijetnju tražili da popune evropski obrazac na veće sume novca, a najmanji iznos po tim obrascima iznosi 5.000 maraka. Poslije su ih prosljeđivali do osiguravajućih kuća od kojih su vršili naplatu.

Izvršenje spomenutih krivičnih djela registrovano je zasad samo na području Tuzlanskog kantona, rečeno je u MUP-u TK.

 
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

mar
Hrvat uhićen s 20 kilograma marihuane na izlazu iz Srbije
11.01.2018

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati i on će, uz kaznenu prijavu, biti priveden u Više javno tužiteljstvo u Sremskoj Mitrovici, objavio je MUP Srbije na svojim internetskim stranicama.

mos
Opljačkan poštar koji je nosio penzije
09.01.2018

Upoznati je krim. policija i nadležni tužilac te su preduzete sve potrebne mjere, saopćeno je iz kantonalnog MUP-a.

pol
Policija u Italiji i Njemačkoj uhapsila 200 pripadnika mafije
09.01.2018

Dvjestotinjak pripadnika italijanskih najzloglasnijih mafijaških grupa uhapšeno je u operaciji u Italiji i Njemačkoj, saopćila je policija u utorak.