Apoteke Sarajevo
pec

Promocija turističkih zajednica Kantona Sarajevo i mađarskog grada Pečuh

21.11.2017
PEČUH/SARAJEVO, 21. nov 2017

Dogovorom o međusobnoj saradnji Turističke zajednice Kantona Sarajevo i TO Pečuha uspostavljeno je partnerstvo u promociji te dvije turističke destinacije.

Delegacija Kantona Sarajevo trenutno boravi u posjeti mađarskom gradu Pečuhu gdje su obavili niz razgovora sa čelnicima tog grada.

Prvog dana posjete gradonačelnik Pečuha Zsolt Páva, ugostio je delegaciju KS-a kako bi razgovarali o planovima za saradnju dvaju gradova u oblasti promocije i turizma, saopćeno je iz Turističke zajednice KS (TZKS).

U sklopu prezentacije Sarajeva kao novogodišnjeg centra regije predstavljeni su i turistički i sportski kapaciteti na Bjelašnici za koje vlada veliko interesovanje.

Predsjednik TZKS-a Nermin Muzur, istakao je da Sarajevo ima dugu tradiciju snažnih veza s Mađarskom zahvaljujući višestrukim kulturnim, istorijskim i političkim faktorima koji su odigrali važnu ulogu u razvoju dobrih bilateralnih odnosa.
 
Predstavnici turističkih zajednica dogovorili su saradnju u oblasti promocije Sarajeva i Pečuha, te održavanje manifestacije Noć Sarajeva u Pečuhu i Noć Pečuha u Sarajevu.
 
Pored predstavnika TZKS-a, u delegaciji KS-a su ministar privrede KS Muharem Šabić, i direktor Privredne komore KS Muamer Mahmutović, koji će danas potpisati protokol o uzajamnoj saradnji Privrednih komora KS i Pečuha.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.