Apoteke Sarajevo
pirat

PIRATSKE STRANICE PRIHODUJU 111 MILIONA DOLARA

21.11.2017

U izvještaju koji je naručila organizacija Trustworthy Accountability Group (TAG) ističe se kako vlasnici najposjećenijih internet stranica putem kojih se distribuira ilegalan sadržaj, godišnje bilježe prihode od 111 miliona dolara od reklama.

Istraživanje spekuliše o prihodima koje su spomenute piratske stranice navodno izgubile zbog djelovanja antipiratskih organizacija, posebno TAG-a.

Optimistično se spominje hipotetski iznos koji se kreće od 102 do 177 miliona dolara, koji vlasnici piratskih stranica gube na godišnjem nivou.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.