Apoteke Sarajevo
pla

Pohodom na olimpijske vrhove BiH podsjetiti na ZOI 1984. u Sarajevu

20.11.2017
SARAJEVO, 20. nov 2017

Na sastanku Organizacionog komiteta Pohod na olimpijske planine 2017, koji organizuje Međunarodni centar za mir (IPC), u saradnji sa Planinarskim savezom BiH i Ski savezom BiH, predstavljen je projekt jedinstvene promocije sporta, kulturnog turizma, umjetnosti i obrazovanja.

Pohod na olimpijske planine Jahorinu,Trebević, Igman i Bjelašnicu, bit će organiziran u četvrtak, 21. decembra, a krenut će se sa Trga OC Skenderija. Pohod se organizuje pod pokroviteljstvom Državne komisije za saradnju sa UNESCO-m.

Organizacioni odbor je pozvao sve institucije entiteta, Distrikta Brčko, kantona, općina i gradova, komunalnih organizacija i udruženja građana i turističkih saveza, kulturnih i sportskih društava, škola i univerziteta te medija da se uključe u projekt čiji je cilj da se osvoje vrhovi olimpijskih planina, održe sportska i rekreativna takmičenja i na ovaj način doprinese afirmaciji EYOF-a 2019.

Predsjednik IPC-a Ibrahim Spahić izrazio je zadovoljstvo što su se Pohodu pridružile mnoge organizacije i udruženja iz BiH. On se posebno zahvalio sektorima za obrazovanje, mlade, sport, kulturu i nauku Ministarstva civilnih poslova BiH i najavio da će 21. novembra, mjesec dana prije Pohoda, na olimpijskim planinama biti zasađene 34 sadnice kojima će se simbolički podsjetiti na vrijeme prošlo od ZOI u Sarajevu 1984. i najaviti Sarajevska zima 2018. "pod motom Drugo lice svijeta", saopćeno je iz IPC-a.NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vi
'Sarajevo vino fest' 8. i 9. februara
19.01.2018

Tradicionalna međunarodna manifestacija “Sarajevo vino fest 2018" bit će održana 8. i 9. februara u hotelu Holiday.

brez
Zimska tišina u selima iznad rudarske Breze
15.01.2018

Ima u selu svježeg sira, jaja, džemova, a ovim domaćim proizvodima planinari su napunili ruksake.

cev
Na banjalučkom ‘Ćevap festu’ više od 10.000 posjetilaca, pojedeno 8.500 porcija
15.01.2018

Na “Ćevap festu” je učestvovalo šest ćevapdžinica, a svaka od njih je u prosjeku jučer ispekla oko 1.400 porcija ćevapa, iako se, zbog ogromnog interesa, na ćevape čekalo i više od sat vremena.