Apoteke Sarajevo
sp

CHILLI, MOBITEL I FIDGET SPINER

20.11.2017
Jedna od najpopularnijih igračaka u ovoj godini je fidget spinner, a sada se na tržištu pojavio i mobitel u takvom obliku.

Mali mobitel je proizvela kompanija Chilli International, iz Hong Konga, te je u prodaji već neko vrijeme. Posjeduje 1,4-inčni ekran, a dostupan je u šest boja. Interna memorija iznosi samo 32 MB, ali ju je moguće proširiti do osam GB pomoću SD kartice.

Radi se o ekstremno jednostavnom mobitelu bez aplikacija, međutim, on posjeduje web-browser i Bluetooth. Cijena mobitela iznosi 20 dolara i trenutno se prodaje samo u Indiji. Fidget spinneri navodno pomažu napetim osobama.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

krv
BBC: Naučnici korak bliže univerzalnom testu krvi za otkrivanje raka
19.01.2018

- Ovo je sveti gral medicine, da imamo test krvi koji otkriva rak bez drugih procedura poput skeniranja i kolonoskopije - dodao je, ističući da su naučnici vrlo blizu toga, piše BBC.

geo
Zemlju će danas pogoditi geomagnetska oluja, fluktuacije u opskrbi strujom
19.01.2018

Magnetsko polje našeg planeta (Zemlje) danas će pogoditi geomagnetska oluja. Fenomen je to koji može imati utjecaja na elektromreže, avionske linije i satelite te tako prouzročiti zastoj čitavog svijeta, prenose mediji.

cig
Pušači češće moraju na operaciju kralježnice
12.01.2018

Rizik od bolova u donjem dijelu kralježnice pušenje čini većim, a to su bolovi koji bi se trebali sanirati putem operativnog zahvata, sugerira novo švedsko istraživanje.