Apoteke Sarajevo
bosnalijek 2

Prvo regionalno kardiološko takmičenje: Cilj je promocija naučnoistraživačkog rada i unaprjeđenje zdravstvene zaštite pacijenata

18.11.2017
Najveća bh. farmaceutska kompanija Bosnalijek i Kardiološki edukativni centar Sarajevo ove godine organizirali su projekat “Cardiology Case Report Award Competition”, takmičenje u prikazu kardioloških slučajeva koje se održava od 17. do 19. novembra.

Stručna komisija koju čine profesori i stručnjaci iz ove oblasti ocjenjivat će 33 rada, a učesnici dolaze iz četiri države i 21 grada. Najbolji radovi bit će sponzorisani od kompanije Bosnalijek i nagrađeni učešćem na sljedećem ESC kongresu 2018. godine u Minhenu.

Magistar farmacije Zenaida Hasić direktorica regije BiH kompanije Bosnalijek pozdravila je sve učesnike CCRAC-a te istakla da ovaj projekat za cilj ima promociju naučnoistraživačkog rada ali i unaprjeđenje zdravstvene zaštite pacijenata.

- Samo takmičenje predstavlja izvanrednu priliku za razmjenu znanja iz svih polja kardiologije, za učenje novih dijagnostičkih i terapijskih smjernica, obnavljanje starih i sklapanje novih prijateljstava, a sve u jednom kolegijalnom takmičarskom duhu – istakla je Hasić dodavši da će Bosnalijek i dalje ulagati u edukaciju stručne zdravstvene zajednice.

Mr. sc. dr. Amir Omerbašić kazao je da je riječ o takmičenju doktora iz kardiologije, radiologije, interne medicine i opšte prakse.

- Riječ je o jedinstvenim slučajevima koji će biti prezentirani tokom naredna dva dana i oni doprinose doktorima u njihovoj daljoj naobrazbi i novom iskustvu koje dosad nisu imali priliku vidjeti- kazao je on.

Doktor Omerbašić je kazao da je ovaj prvi CCRAC prevazišao očekivanja, a učesnici dolaze iz osam kliničkih centara, 12 bolnica i osam domova zdravlja.


NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

vr
Dežure domova zdravlja u Kantonu Sarajevo
29.12.2017

Javna ustanova Dom zdravlja Kantona Sarajevo, po već ustaljenom rasporedu, organizovat će dežure za vrijeme novogodišnjih praznika.

zaga
Zagađenje zraka ostavlja dugoročne posljedice naročito na hronične bolesnike
26.12.2017

Upozoravaju da su zbog aerozagađenja unutrašnjeg i vanjskog okoliša najugroženija djeca do pet godina starosti, osobe starije od 60 godina, hronični plućni i srčani bolesnici.

jem
Milion ljudi u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolere
21.12.2017

Broj osoba u Jemenu za koje se sumnja da su oboljeli od kolera popeo se na milion, prenosi Reuters.