Apoteke Sarajevo
rut

Predstavljena nova verzija Rutmapa u Općini Stari Grad

17.11.2017
SARAJEVO, 17. nov 2017

Nova verzija Rutmapa, mape sa virtualnim prikazom ulica i objekata od privrednog,  kulturnog i turističkog značaja, predstavljena je danas u Općini Stari Grad Sarajevo.

Nova interaktivna mapa obuhvata ulice od Vijećnice do Gradske tržnice, a Općina Stari Grad je sufinansirala projekat.

Predstavljajući projekat direktor firme BetaTel Studio Elvir Salčinović je kazao da omogućava olakšan pristup informacijama i jednostavniju orijentaciju u općini Stari Grad domaćim i stranim korisnicima.  

- Radi se o prezentaciji nove platforme koja treba da doprinese još većem razvoju i promociji privrednih subjeka, kulturno-historijskih i turističkih objekata kroz jedan virtuleni prikaz. Sa tehničke strane postignut je veliki  napredak, koriste se mape koje omogućavaju bolju funkcionalnost i lakše kretanje kako domaćim tako i stranim korisnicima i turistima, a u odnosu na ranije rješenje virtuleni prikaz je puno detaljniji – istakao je Salčinović.  

Po riječima načelnika Općine Stari Grad Ibrahima Hadžibajrića, radi se o još jednom segmentu prezentacije i turističke ponude ne samo ove općine, nego i Kantona i Grada Sarajeva.  

- To predstavlja jednu novinu kada je riječ o načinu predstavljanja ulica od Baščaršijskog trga, Vijećnice, pa sve do Markala gdje su osim glavnih ulica uključene i poprečne ulice koja ulaze u sastav užeg starogradskog jezgra – kazao je Hadžibajrić, dodajući da Općina Stari Grad i na ovaj način pokušava dati još jedan suport kada je riječ o daljnjem razvoju turizma.
NAJNOVIJE IZ RUBRIKE

dj
Federalno ministarstvo okoliša i turizma posjetio ambasador Saudijske Arabije
23.01.2018

Ministrica okoliša i turizma Federacije BiH Edita Đapo juče je sa svojim saradnicima primila u posjetu ambasadora Kraljevine Saudijske Arabije u BiH Hanija bin Abdullaha Mominaha.

vene
Za četiri odreska, prženu ribu i vodu u restoranu u Veneciji račun 1.100 eura
22.01.2018

Gradonačelnik Venecije izrazio je zgražanje nad računom od 1.100 eura za koji četvorica japanskih turista tvrde da su platili za četiri odreska, platu pržene ribe, vodu i uslugu.

bj
Na vrhu Bjelašnice visina snijega preko metar i po
22.01.2018

Temperatura na Bjelašnici Babin do jutros je -7 stepena, na vrhu Bjelašnice -14 stepeni, dok je na Malom polju na Igmanu -7 stepeni.